Ribarsko područje
"SRBIJA - VOJVODINA"
Ribarska područja ustupljena na korišćenje Ribolovačkom savezu Vojvodine:

ribolovne vode reke Tise od 164 km do 65 km, Adorjansko jezero, kanalski sistem Tisa-Palić-Ludoš, mrtvaja Budžak kod Ade, AK Ljukovo, AK Dobrodol, AK Borkovac, AK Vranješ, AK Čalma, reke Tamiš, meandri  reke Tamiš kod Boke, Sečnja i Neuzine, pozajmišta mineralnih sirovina kod Kikinde, Srpske Crnje i Zrenjanina.
Izvršni odbor RSV se bira na izbornoj skupštini 

Reizbornost članova Izvršnog odbora se vrši svake četvrte godine
(godine u kojoj se održava olimpijada )

Izvršni odbor se bira po teritorijalnom principu,
- Bačka - 3 predstavnika
- Banat - 2 predstavnika
- Srem - 1 predstavnika.

Ribolovački savez Vojvodine
RSV d.o.o.
tel: 021 6411-974
rsv@rsv.org.rs
Đoke Mijatovića 16, 21000 Novi Sad, Srbija
Skupština RSV bira iz svog članstva
Istorijat

Osnovan je 25.02.1951. godine u Novom Sadu na predlog Vojvodanskih sportskih ribolovaca i njihovih udruženja. Rad ovog saveza se odvija do početka devedesetih godina kada je zbog finansijskih poteškoća proglašen moratorijum.
Reaktiviranje Saveza je izvršeno 17. 09. 1998. godine na predlog asocijacije novosadskih udruženja koja je pozvala ostala velika udruženja iz Vojvodine na sastanak.
Za predsednika ovog reaktiviranog saveza izabran je Nikola Aleksić.
Izvršni odbor je izabran po teritorijalnom principu,
- Bačka 4 predstavnika
- Banat - 3 predstavnika
- Srem - 2 predstavnika
- grad Novi Sad - 2 predstavnika.
Da bi savez učinili jačim članice su na skupštini 1999. godine dale nalog Izvršnom odboru da formira preduzeće pod istim nazivom, koje bi konkurisalo za dobijanje ribarskih područja na upravljanje, kako bi konačno sportski ribolovci mogli upravljati ribolovnim vodama Vojvodine. U drugim zemljama Evrope to je već odavno uvedeno.
Razumevanjem Ministarstva za Poljoprivredu, Vodoprivredu i Šumarstvo RSV je postao korisnik u 2000. godini 4 ribarska područja u Vojvodini - "TISA 1", "TISA 2", " TAMIŠ" i " BAČKA", (poslednja dva u nekompletnom sastavu).
Nasleđeni haos koji su ostavili bivši korisnici je trebalo dovesti u red, i od tada počinje naša prava borba sa ribokradicama, zagađivačima i drugim zlonamernim subjektima koji nam uništavaju ove naše prelepe reke i jezera. Organizovanje jake čuvarske službe postignuti su dobri rezultati na terenu, ali su udruženja sportskih ribolovaca ostala prilično nezadovoljna radom RSV.
6. Aprila 2002 na redovnoj godišnjoj skupštini izabran je novi Predsednik našeg saveza - Dušan Jovanović koga je jednoglasno predložio izvršni odbor RSV.
Promene u radu saveza su sa odobravanjem prihvaćene od strane njenih članica i Pokrajinskog sekretarijata za Poljoprivredu koji mu u 2003. godini dodeljuje još jedno ribarsko područje na upravljanje - "SREM", kao najsavesnijem korisniku voda u Vojvodini.
Cilj našeg saveza je da se svojim radom dokaže kao stvarno najsavesnija organizacija za zaštitu i poboljšanje stanja na našim vodama i shodno tome u narednom periodu dobije sva ribarska područja u Vojvodini na upravljanje.
Put koji je trasiralo sadašnje rukovodstvo nije ni malo lak, ali cilj koji su nam postavili sportski ribolovci Vojvodine mora biti ispunjen. Ne smemo zaboraviti ni sportski deo našeg saveza kojem je povereno organizovanje Svetskog prvenstva za pionire i omladince u 2005. godini što se svakako može smatrati izuzetnim uspehom.
Copyright © 2014. All Rights Reserved. Design ticma
Website Hit Counters
Hit Counter
poklon kalendar
Ispravno merenje dozvoljene lovne dužine ribe
Poklon kalendar za 2018. godinu
www.rsv.org.rs