Kako je opremljen splav.

Splav se sastoji od nosećih plovaka, osnovne konstrukcije, donje platforme, smeštajnog objekta, higijenskog čvora i terase za sunčanje. Ukupna korisna površina objekta je 24 m (4 x 6 m) + 12 m2 na gornjoj terasi = 36 m2. Težina objekta je oko 2500 kg.
Objekat je nepotopiv i ne može se prevrnuti zbog svojih tehničkih karakteristika.
Na pontonima imate i ručne frižidere za rashlađivanje pića i mini TV i radio prijemnike. 
Do sada izgrađeni objekti dobili su potrebne plovidbene dozvole od strane nadležne plovidbene inspekcije, što im obezbeđuje upotrebu.  

Kućni red možete videti ovde
Zapisnik o ispravnosti objekta izgleda ovako


Copyright Ó 2008 All Rights Reserved. Design ticma
START                    LOKACIJA                   OPREMA                  KONTAKT                 SLIKE
Higijenski čvor :  Nalazi se na desnoj strani pontona u nastavku spavaće sobe. Unutrašnje dimenzije su 270 x 90 x 220 cm. Na ulazu su postavljena klizna vrata. Na sredini je neonsko osvetljenje od 6 W. 
U dnu prostorije postavljena je klasična WC šolja i vodokotlić i lavabo sa ormančićem. Fekalije se odlivaju u rezervoar koji se nalazi ispod osnovne platforme (zpr. 120 L ). Pražnjenje rezervoara se vrši kroz otvor sa spoljnje strane direktno u vodu jezera. U rezervoar se sipa ekološka dvokomponentna tečnost za razgrađivanje organske materije koja ne šteti prirodi. Prijatnog je mirisa i fekalije pretvara u tečnost oker boje. Po pražnjenju rezervoara ubacuje se nova količina koncentrata. Pražnjenje je potrebno svaki drugi dan.
     Slavina, kao i vodokotlić, ima dotok tehničke vode iz jezera prirodnim padom iz rezervoara na gornjoj terasi (100 L ).  Na sredini kupatila je slivnik. Kod ulaza, na levom zidu je smeštena polietilenska polica sa nosačem plinskog kamp gorionika za kuvanje kafe ili čaja. Mala jednokratna boca za plin ne predstavlja opasnost od trovanja ili eksplozije. Prostorija ima bočni otvor za provetravanje.
       Presostatska pumpa je postavljena dijagonalno od fekalnog rezervoara i obezbeđuje stalni pritisak u mreži.


Smeštajni objekat:   Zidovi sobe za spavanje izvedeni su od PVC elemenata VEKA plastike sa izolacionim materijalom. Unutrašnja dimenzija prostora je 280 x 290 x 230 cm. Vertikalni zidovi i plafoni zbog "sendvič sistema" obezbeđuju dobru termo izolaciju. U sobi su postavljena tri ležaja standardnih dimenzija 90 x 200 cm. Dva su postavljena u normalnoj visini od 44 cm a treći (pomoćni) se izvlači ispod levog ležaja. Ispod desnog ležaja je postavljena  klizna fijoka od 190 x 900 cm, dubine 25 cm, u koje posetioci odlažu lične stvari.
Ulazna vrata ( 100 x 200 cm ) su klizna sa spoljne strane i imaju veliku staklenu površinu koja obezbeđuje osvetljenost prostorija. Sa spoljne strane postavljena je tamna "venecijaner" zavesa. Svi otvori su obezbeđeni komarnicima. Levo i desno do vrata je prostor od 80 x 70 cm gde su postavljene police za odlaganje stvari i garderobe.

Na suprotnoj strani od ulaznih vrata postavljen je prozor od PVC materijala 40 x 60 cm koji služi za provetravanje i osvetljavanje.  Zidovi prostorije su polietilenski što obezbeđuje vrlo lako održavanje higijene s obzirom da se ne mogu isprljati niti oštetiti. Boja je svetla (bela, krem, sv zelena ).Na sredini tavanice je postavljeno neonsko osvetljenje 8 W. Pod je prekriven podnom PVC oblogom.